Skip Sidebar
Taal Doet Meer

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er al ruim 30 jaar met zo’n 1000 vrijwilligers per jaar voor dat nieuwe, anderstalige Utrechters kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Bij de uitvoering van onze ...

Deel

Stadsnetwerk Taal & Huiswerkmaatje

Een dag · 2–4 uur
Vanuit huis
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit
#22623
Scan me of ga naar www.coronahelpersutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer1/activiteiten/Stadsnetwerk-Taal--Huiswerkmaatje/22623 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Door de Corona-crisis kunnen veel leerlingen in Utrecht niet naar school. Daarom starten we met online ondersteuning van leerlingen.

Uitgebreide omschrijving

Taal- en huiswerkmaatje

Door de Corona-crisis kunnen veel leerlingen in Utrecht niet naar school. De meest kwetsbare leerlingen dreigen hier extra de dupe van te worden. Daarom starten we met online ondersteuning van leerlingen.


Wat doe je als taal- en huiswerkmaatje?

Als taal- en huiswerkmaatje begeleid je individueel een Utrechtse jongere in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Na een intake en het volgen van een online starttraining, start je met het begeleiden van een jongere (pupil). Je hebt wekelijks 2 tot 3x contact gedurende een half uur tot een uur. We starten online. De begeleiding focust zich op studievaardigheden, huiswerk en taalvaardigheid, maar ook op de algemene ontwikkeling van de pupil. Waar nodig heb je contact met de school. Je wordt begeleid door een coördinator of projectleider waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang en het contact met je pupil. 


Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met jongeren, taal en culturen
  • Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen
  • Je staat open voor nieuwe (online) ontmoetingen
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent online vaardig en zo’n twee tot drie uur per week beschikbaar
  • Je bent bereid om je voor een periode van vier tot zes maanden te committeren
  • Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende webinar of (online) training. 


Wat krijg je ervoor terug?

Door jouw inzet zorg je ervoor dat jongeren (8-16 jaar) ondanks dat ze niet naar school kunnen, hun Nederlandse taal kunnen blijven oefenen en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een Utrechts gezin beter kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.


Heb je belangstelling voor de functie taal- en huiswerkmaatje? Meld je aan!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Over Taal Doet Meer

Taal Doet Meer zorgt er al ruim 30 jaar met zo’n 1000 vrijwilligers per jaar voor dat nieuwe, anderstalige Utrechters kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Bij de uitvoering van onze activiteiten werken wij samen met diverse organisaties en worden wij gesteund door verschillende bedrijven en fondsen.
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit