Skip Sidebar
Taal Doet Meer

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er al ruim 30 jaar met zo’n 1000 vrijwilligers per jaar voor dat nieuwe, anderstalige Utrechters kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Bij de uitvoering van onze ...

Deel

Coördinator op afstand voor Stadsnetwerk Taal & Huiswerk

2 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
BestuurCoördinerenAdvies & MentoringSociaal contact
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit
#22559
Scan me of ga naar www.coronahelpersutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer1/activiteiten/Coordinator-op-afstand-voor-Stadsnetwerk-Taal--Huiswerk/22559 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vrijwilligers gezocht die talent hebben voor coaching en organiseren. Wil jij bijdragen aan de gelijke onderwijskansen van (nieuwe) Utrechtse leerlingen?

Uitgebreide omschrijving

Wij zoeken vrijwilligers die talent hebben voor coaching en organiseren, voor de taak van coördinator op afstand voor het Stadsnetwerk Taal & Huiswerk. Wil jij bijdragen aan de gelijke onderwijskansen van (nieuwe) Utrechters in een actieve en ondernemende organisatie? En zou je als vrijwillige coördinator ook digitaal willen werken? Dan zoeken we jou!


Wat is het Stadsnetwerk Taal & Huiswerk?

De meest kwetsbare leerlingen dreigen extra de dupe te worden van de sluiting van scholen door het coronavirus. Ook nu de scholen (deels) weer open gaan, blijft ondersteuning nodig. Wij koppelen leerlingen tussen 6 en 16 jaar aan een vrijwillig online taal- en huiswerkmaatje. Dat doen we in nauwe samenwerking met scholen en andere maatschappelijke organisaties.

Vrijwilliger en pupil hebben 2 á 3 keer per week een half uur tot een uur contact met elkaar. Dit doen ze op afstand via telefoon, Skype, WhatsApp of een andere manier. Iedere vrijwilliger krijgt een online starttraining en materialen om mee te werken. Waar nodig stemmen we af met school of met Stichting Leergeld voor bijvoorbeeld laptops.


Wat doe je als coördinator op afstand?

Als coördinator ben jij het aanspreekpunt voor +/- 8 taal- en huiswerkvrijwilligers. Je organiseert het digitale koppelingsgesprek tussen de vrijwilligers, de jongeren (pupillen) en hun ouders. Je bent daar zelf ook digitaal bij aanwezig. Vanaf dat moment ben je het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Met vragen over de begeleiding van hun pupil komen ze eerst bij jou terecht. Jij denkt mee en verwijst eventueel door. Aan het einde van het traject zorg je voor een goede digitale afsluiting tussen de vrijwilliger en het gezin. Je bent als coördinator de spil in de organisatie. In je werk wordt je ondersteund door een projectleider van Taal Doet Meer. Lastige casussen worden altijd samen besproken. Al jouw werkzaamheden voer je op afstand uit, digitaal of telefonisch.


Wat heb jij in huis?

Je hebt affiniteit met taal en culturen en je bent goed in het betrekken van mensen. Je bent open en communicatief, hebt HBO werk- en denkniveau en organisatietalent. Je bent digitaal vaardig, leergierig, bereid (online) trainingen te volgen, zelfstandig en betrouwbaar: als je je commitment geeft, blijf je ook. We vragen dit voor minimaal 4 maanden. Binnen de afspraken ben je flexibel en zet je door als het even tegen zit. Je bent zo’n 2 uur per week (flexibel) beschikbaar en kent je weg in de stad Utrecht.


Wat krijg je er voor terug?

Als coördinator kun je binnen flexibele werkuren ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en cursisten uit allerlei culturen. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Je kunt digitale begeleiding verwachten vanuit de organisatie, een introductiecursus en deskundigheidsbevordering. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Taal Doet Meer > Coördinator op afstand voor Stadsnetwerk Taal & Huiswerk

Over Taal Doet Meer

Taal Doet Meer zorgt er al ruim 30 jaar met zo’n 1000 vrijwilligers per jaar voor dat nieuwe, anderstalige Utrechters kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Bij de uitvoering van onze activiteiten werken wij samen met diverse organisaties en worden wij gesteund door verschillende bedrijven en fondsen.
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit