Vrijwilliger Vriendschappelijk Huisbezoek

1–2 uur/week
Christiaan Krammlaan 2, 3571 AX Utrecht, Nederland
Sociaal contact
NederlandsPraten met anderenLuisteren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen10 plaatsen over.
Deel activiteit
#21236
Scan me of ga naar www.coronahelpersutrecht.nl/o/Humanitas-Utrecht/p2p-activiteiten/Vrijwilliger-Vriendschappelijk-Huisbezoek/21236 om je aan te melden

Samenvatting

Word maatje van iemand die zich eenzaam voelt en ondersteun deze stappen te zetten om zich minder eenzaam te voelen. Koppeling voor een jaar, start digitaal.

Uitgebreide omschrijving

Vrijwilliger bij Vriendschappelijk Huisbezoek

Van aandacht knapt elk mens op. Daarom is er Vriendschappelijk Huisbezoek. Een kopje koffie en een praatje, of gewoon een luisterend oor is vaak al heel fijn. Lijkt het je leuk om mensen thuis te bezoeken en hun wat aandacht te geven? Dan is dit wat voor jou.


Bijna een kwart van alle Nederlanders voelt zich eenzaam. Soms speelt ziekte of ouderdom een rol. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die nu eenmaal niet zo makkelijk contact leggen. Dan bestaat de kans dat mensen eenzaam worden.


De deelnemers aan Vriendschappelijk Huisbezoek willen graag bezoek ontvangen. Gewoon, om eens een praatje te kunnen maken. Mensen zijn blij met iemand die even tijd voor hen heeft. Je kunt echt iets voor iemand betekenen. Je wordt gekoppeld aan een deelnemer met wie je in elk geval enkele hobby’s of interesses deelt.


Herken jij je hierin? 

  • Je vindt het leuk om met elkaar op te trekken op basis van gelijkwaardigheid - je bent vrijwilliger, geen hulpverlener.
  • Je neemt de tijd om samen een vriendschappelijk contact op te bouwen.
  • Je hebt de tijd om de deelnemer ongeveer een jaar lang elke 14 dagen een bezoekje te brengen van ongeveer 2 uur. Overdag, ‘s avonds of in het weekend, net wat je uitkomt.

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Humanitas Utrecht > Vrijwilliger Vriendschappelijk Huisbezoek

Over Humanitas Utrecht

Humanitas is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn.
Deze vrijwilligersvacature is verlopen10 plaatsen over.
Deel activiteit